3 natuurlijke producten tegen haarverlies

Haar is voor vrijwel iedereen erg belangrijk. Zo zijn we voortdurend bezig met het zoeken naar manieren om ons haar te doen stralen of meer volume te creëren. Een mooie, gezonde en volle haarbos geeft je vaak meer zelfvertrouwen. Ook heeft het grote impact op je voorkomen. Echter hebben veel mensen last van haarverlies, daarom beschrijven wij in dit artikel 3 natuurlijke producten tegen haarverlies.

Waarom heb je last van haaruitval?

 

Laten we beginnen met misschien wel de meest gestelde vraag omtrent haarproblemen. Hieronder hebben wij de meest voorkomende oorzaken van haarverlies op een rijtje gezet.

 

  • Stress
  • Ouder worden
  • Genetische factoren
  • Harmoonimbalans
  • Gebrek aan voedingsstoffen
  • Roken
  • Het milieu
  • Chemische haarproducten

 

Er zijn naast deze oorzaken nog veel meer oorzaken die kunnen leiden tot haaruitval. Het is vaak lastig om de oorzaak te vinden, omdat er zoveel oorzaken kunnen zijn. Wellicht kan een huisarts je hierbij helpen. Nu het duidelijk is waarom je last van haaruitval kan hebben gaan we door naar 3 natuurlijke producten die je misschien kunnen helpen om haaruitval tegen te gaan.


Bieten

 

Vrijwel iedereen is het wel bekend dat bieten goed voor je gezondheid zijn, echter geldt dat ook voor je haar. Bietensap stimuleert gezonde haargroei en vertraagt haarverlies. De voedingswaarde van bieten bestaat vooral uit: koolhydraten, eiwitten, kalium, calcium, fosfor, vitamine B en vitamine C. Wat allemaal een positief effect heeft voor gezond haar.

 

Fenegriek

 

Fenegriek is ook een natuurlijk product dat bekend is geworden dankzij de doeltreffendheid in het gevecht tegen haarverlies. Fenegriek bevat oestrogeen en andere componenten die vergelijkbaar zijn met het vrouwelijke hormoon. Hierdoor wordt de haargroei gestimuleerd en zullen de haarfollikels aansterken.

 

Uiensap

 

Doordat uiensap veel zwavel bevat helpt dit de bloedcirculatie naar de follikels te verbeteren en opnieuw op te bouwen. Ook helpt het om alle vormen van een ontsteking te verminderen.

 

Extra: Hairkeeper

 

Tot slot willen wij je nog even wijzen op de producten van hairkeeper. Deze bewezen producten bevatten organische en botanische ingrediënten die de oplossing vormen tegen haarverlies. Hairkeeper zorgt ervoor dat je op een gezonde manier je haren doet bewaren. En niet geheel onbelangrijk zonder vervelende bijwerkingen.