Behandelingen

Wanneer je een verzorgende, cosmetische of ontspannende behandeling wilt is de schoonheidsspecialist de eerst aangewezen persoon waar je naar toe kunt gaan om je eens lekker te laten verwennen. Veel vrouwen vinden het ontspannende gevoel bij deze specialisten erg fijn.

De meeste schoonheidsspecialisten werken aan huis. Een schoonheidssalon is het werkterrein en de meeste specialisten zijn zelfstandige ondernemers. Om een goedgekeurde schoonheidssalon te beginnen is het behalen van een erkend diploma een must. De schoonheidsspecialiste heeft een professionele behandelstoel nodig die in verschillende standen kan worden gezet om goed haar werk te kunnen doen. Wanneer de specialiste bij de ANBOS is aangesloten kan zij op een gekwalificeerde manier behandelingen geven. Schoonheidssalons zijn ook te vinden in wellnesscentra’s en beautyfarm’s.
Het zal je ook helpen om op een gegeven moment een website te hebben waar jij alle informatie geeft over de verschillende behandelingen, prijzen, of wellicht een webshop! Hier kan je meer informatie vinden over domeinnamen die eindigen op .nl, .com en .eu – afhankelijk van jou keuze.

Wanneer je naar een schoonheidsspecialiste gaat die gediplomeerd is heb je de garantie dat je in goede handen bent. Een schoonheidsspecialiste kan huidproblemen zoals ernstige acné goed moeten kunnen behandelen. Zij onderwerpt je huid aan een grondige huidanalyse waarna in overleg de bijbehorende producten en behandelingen kunnen worden gegeven.

Soorten behandelingen

Elke schoonheidsspecialiste, zoals Royastudio.nl, heeft haar eigen behandelingen. Hij of zij kan gespecialiseerd zijn in bepaalde behandelingen en daar de nodige papieren voor in huis hebben. Specialisaties zijn o.a.

– laserbehandelingen

– tatoeage van wenkbrauwen

– lichttherapie en detox

De doorsnee behandelingen die elke gecertificeerde schoonheidsspecialist kan geven zijn;

– gezichtsbehandelingen

– massages gezicht maar ook het lichaam

– make-up aanbrengen

Een van de onderdelen van een gezichtsbehandeling is het epileren van de wenkbrauwen.

Epileren

Het epileren van wenkbrauwen gebeurt met een daarvoor bestemd pincet. De weerbarstige haartjes worden uit de huid getrokken om de wenkbrauw in een mooie vorm te krijgen.

Als iemand hele dikke wenkbrauwen heeft en deze moet voor het eerst in de gewenste vorm gebracht worden dan wordt ook wel hars gebruikt.

Oosters georiënteerde schoonheidsspecialisten gaan ook wel met een draadje te werk. Door snel met zo’n draad over de huid te gaan worden de haartjes er uit getrokken.

Kijk voor oriëntatie over schoonheidsspecialisten en hun behandelingen op de desbetreffende websites.