Dagelijks een theelepel levertraan

Levertraan is een dierlijke olie afkomstig van verse kabeljauwlevers uit onder andere Noorwegen. De grote hoeveelheden vitamine A, D en omega 3 vetten maken het een gezond idee om elke dag een theelepeltje levertraan of levertraan capsules in te nemen.

Tussenkopje

Vitamine A en D en omega 3 vetten zijn in vet oplosbare vitamines waarvan veel mensen te kampen hebben met een tekort. Een tekort aan vitamine A kan tot lichamelijke gebreken van de schildklier, lever, ogen en huid leiden en vitamine D speelt een belangrijke rol bij vrijwel alle lichaamsfuncties. Tot slot zijn omega 3 vetzuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken, maar wel ontzettend belangrijk zijn voor een goede werking van de hersenen. Levertraan voorziet je lichaam van deze belangrijke vitamines en vetzuren.

Wanneer en voor wie?

Ondanks dat het het hele jaar door goed kan zijn om dagelijks een theelepel levertraan in te nemen is het vooral in de r-maanden (dus september t/m april) aan te raden, omdat mensen in deze maanden over het algemeen met minder zonlicht in aanraking komen en er dan minder vitamine D wordt aangemaakt in het lichaam. Dit geldt vooral voor kleine kinderen, vrouwen die de vijftig gepasseerd zijn en mannen die de zestig gepasseerd zijn.

100% natuurlijk

Levertraanolie of levertraancapsules zijn gewoon bij de apotheek of drogisterij om de hoek verkrijgbaar. Wel zitten er de nodige kwaliteitsverschillen tussen de verschillende aanbieders en merken levertraan. Een voorbeeld van een webwinkel die 100% natuurlijke en biologische levertraan aanbiedt is Ergomax. Hun extra virgin levertraan wordt enkel gemaakt van de Gadus Morhua kabeljouwvis uit Noorwegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *