De voordelen van biologische hennepolie

Hoewel velen bij hennepolie gelijk denken aan cannabis, is dit een vals alarm. Hennepolie is een plantaardige olie die inderdaad afkomstig is van de hennepplant, maar zonder de actieve stoffen die in bijvoorbeeld cannabis zitten. Hierdoor is hennepolie volledig veilig en kunt u dit gewoon gebruiken. Wat zijn de voordelen van biologische hennepolie, wat zit er precies in en wat zijn de voordelen van deze olie? Hennepolie.nl beantwoordt deze vragen voor ons!

 

Biologische hennepolie: de inhoud

Hennepolie wordt koudgeperst uit zaden van de hennepplant. In deze biologische hennepolie zitten een aantal essentiële vetten. Deze vetten bevatten aminozuren die ieder mens nodig heeft. Aminozuren functioneren namelijk als bouwstenen van onder andere eiwitten en hormonen. Biologische hennepolie bevat vooral veel omega 3 en omega 6 vetzuren, waar veel mineralen inzitten zoals calcium, ijzer en magnesium. Ook krijg je via biologische hennepolie veel vitaminen binnen, zoals bijna elke b-vitamine. Hennepolie is een plantaardige bron van eiwitten en is daarom ook heel geschikt als vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten.

 

De voordelen voor ons lichaam

Biologische hennepolie zit dus boordevol mineralen, vitamines en antioxidanten. Welke voordelen heeft dat voor ons lichaam? Ons lichaam bestaat uit miljoenen cellen en die moeten goed verzorgd worden. Mede door de essentiële vetzuren wordt de kwaliteit van die cellen bepaald. Hiervoor hebben we veel omega 3 en 6 nodig. Dit halen we uit ons voedsel, zoals vlees. Maar omdat deze vetzuren heel hittegevoelig zijn gaat er een groot gedeelte verloren. Dankzij plantaardige bronnen van deze vetzuren zoals hennepolie kunnen we er toch genoeg van binnenkrijgen.

 

Hoe kunt u het gebruiken?

Naast ons lichaam is biologische hennepolie ook heel goed voor de huid. Het is dus belangrijk om regelmatig deze olie te nemen. Dagelijks twee eetlepels is al genoeg voor een optimaal effect. U kunt biologische hennepolie gewoon toevoegen aan bijvoorbeeld een salade of een pasta. Meng het door een dressing, een smoothie of smeer het bij uw broodje kaas. Bak niets met deze olie, want dan kunnen er schadelijke transvetten ontstaan. Het is belangrijk om de hennepolie koel te bewaren, dan kunt u er het langst van genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *