Denk aan het milieu (en je portemonnee)

De laatste tijd wordt er veel gesproken over het milieu. Het is belangrijk dat we hier veel aandacht aangeven, omdat het in een rap tempo slechter gaat met het milieu. Het is belangrijk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en ons steentje bijdragen om het milieu een handje te helpen. We kunnen er namelijk allemaal wat aan doen om zuiniger om te gaan met de middelen die de natuur ons geeft.

Als we als voorbeeld gas nemen, heel veel mensen verwarmen hun huis nog in de winter met gas. We kunnen echter ook ons huis verwarmen zonder gas. Dit kunnen we doen door onze cv-ketel te vervangen door een hybride warmtepomp. Deze pomp haalt warme lucht uit de buitenlucht en verwarmt zo het huis. Je kunt het huis ook op een andere duurzame manier verwarmen, namelijk met een combipomp. Een combipomp werkt op een andere manier dan de hybride warmtepomp. De combipomp haalt namelijk niet de warme lucht uit de buitenlucht, maar uit de grond.
Dit zijn twee manieren om je huis te verwarmen op een duurzame manier. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar dit zal je ook merken aan de energierekening. Je verbruikt op deze manier namelijk veel minder gas dan normaal en dat zal je zeker gaan merken.

Een ander groot voordeel dat samenhang met deze twee warmtepompen is dat je bij aanschaf van een van deze pompen een subsidie aan kunt vragen. Er bestaan echter twee soorten subsidies. Een voor particulieren, deze is bedoeld voor mensen die een warmtepomp willen plaatsen thuis in hun huis. Er bestaat ook een zakelijke subsidie, deze subsidie is bedoeld voor mensen die een warmtepomp willen plaatsen op het werk.

Het plaatsen van een warmtepomp is een hele goede manier om niet alleen gas te besparen, maar ook een manier om het milieu te helpen.