Duurzame en natuurlijke kleding vinden.

Beauty & health producten worden vaak als natuurlijk beschouwd, goed voor onze huid en goed voor het natuur. Bij kleding is het vaak niet zo duidelijk. Tijdens een kleding sale kan je snel veel geld besparen, maar hoe ga je dan spaarzaam om het natuur. Dit is iets dat veel mensen willen, maar waarbij het niet altijd duidelijk is.

Producten

Veel producten worden samengesteld uit veel verschillende materialen. Het is inderdaad zo dat het bij een shirt, hemd of broek makkelijk achterhaald kan worden waarvan het gemaakt is. Is het katoen? Wordt het op biologische wijze gemaakt? Maar bij  schoenen is het bijvoorbeeld anders.
Als we een paar schoenen uit de Nike sale als voorbeeld nemen, daar is zijn de schoenen samengesteld uit rubber, stoffen soms leer en lijm.

Waar kunnen we op letten

De meeste materialen die gebruikt worden bij de productie van een schoen kunnen vervangen worden door een natuurlijke en verantwoordt alternatief. Zo kun je niet alleen bij leren schoenen maar ook sneakers gebruik maken voor natuurlijke producten.

Natuurlijke alternatieven

Rubber kan vervangen worden door natuurlijke rubber die op een biologisch verantwoordt wijze wordt geproduceerd. De gaas materialen die vaak bij sneakers gebruikt worden zijn wat moeilijker te vervangen door een natuurlijke equivalent. Maar ook dit kunnen we oplossen door het gebruik van gerecycled plastic. De lijm die sommige delen samenhoudt kan er een natuurlijk afbreekbare lijm gebruikt worden, die niet schadelijk is voor de natuur.

Iedereen doet mee

Niet alleen kleine boetiekjes, ook een aantal grote merken doen hier aan mee.
Zo heeft Adidas schoenen die voor de een groot deel van gerecycled plastic worden gemaakt. Nike heeft ook initiatieven voor het minder verbruiken van water, en het meer gebruiken van natuurlijke en natuurlijk afbreekbare producten.

Wat is een goede startpunt

Er zijn een aantal merken die bekend staan voor hun gebruik van natuurlijke producten en natuurvriendelijke productie processen. Armed Angels, Flippa-K zijn al 2 merken die zich hiermee bezighouden. Ook hebben grote shops zoals Zalando een pagina voor duurzame producten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *