Fruitvliegjes op een natuurlijke manier bestrijden

fruit-fly

Vervelende fruitvliegjes natuurlijk bestrijden is met deze tips gelukkig geen onbegonnen strijd. De zomer is een prachtige tijd waarin alles in de natuur tot bloei en groei komt. Helaas is niet al die groei prettig. Fruitvliegjes verschijnen bijvoorbeeld in veel huishoudens als de temperatuur stijgt. Ze komen meestal in grote getalen en zijn zeer vastbesloten te blijven. Natuurlijk wil je in de strijd tegen deze kleine beestjes niet allerlei chemische middelen gebruiken. Dat is gelukkig ook niet nodig. In de gemiddelde keuken vind je genoeg natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Met de volgende tips tegen fruitvliegjes hou je deze ongenodigde zomergasten buiten de deur.

Tips tegen fruitvliegjes: preventief bestrijden

Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt zeker in de bestrijding van fruitvliegjes. Zorg dat je geuren die fruitvliegjes aantrekken maskeert. Dek dus bronnen, zoals fruit, af en zet niet te veel bloemen in huis. Laat een afwas met half leeggedronken bier- of wijnglazen niet staan na een avondje barbecueën. Afval moet in een goed afgesloten container worden gedaan. Frisse lucht door je huis regelmatig even goed te laten doorwaaien helpt ook. Als je regelmatig stoft en stofzuigt, ruim je eventueel aanwezige larven en eitjes op.

Azijn helpt

Soms is er geen houden aan. Heb je de vliegjes toch in huis, dan kun je een aantal dingen doen. Er wordt gezegd dat je met stroop meer vliegen vangt als met azijn. Misschien klopt dat, maar in het geval van de fruitvlieg werkt azijn ook uitstekend. Zet een bakje met afwasmiddel en azijn in wat water neer bij een broeiplek van fruitvliegjes. Het lokt de beestjes aan waarnaar ze in het water verdrinken. Een beetje azijn in het afvoerputje wil ook de uitbreiding tegengaan, omdat dit ook een plek is waar veel vliegjes zich nestelen.

Geen liefhebbers van kruidenplanten

Nog een natuurlijke tip tegen fruitvliegjes: ze houden niet van kruiden zoals bijvoorbeeld dille, salie of basilicum. De geur staat hen niet aan. Een paar potten met kruidenplanten in de keuken zijn dus niet alleen handig bij het koken, maar ook in de bestrijding van de fruitvlieg. Fruitvliegjes op een natuurlijke manier bestrijden gaat zo goed samen met lekker vers eten bereiden.