Het behouden van een gezonde huid

Een gezonde huid is lastig om te krijgen en vervolgens ook om te behouden. Voornamelijk in de winter is dit nog lastiger, aangezien de huid dan sneller uitdroogt. Toch kan je op een aantal zaken letten, deze werken positief voor de huid. In dit artikel zetten we er een aantal op een rij.

Vitamines

Een aantal vitamines werken bevorderend voor de huid. Met name de B vitamines zijn bijzonder goed. Vitamines bestaan uit meerdere subcategorieën,  zo heb je vitamine B2, vitamine B5 en vitamine B8 die positief werken voor de huid. Ook vitamine A is een vitamine die de huid mooier maakt. Vitamine B zit voornamelijk in zuivel, eieren, vlees en groeten. Daarnaast is natuurlijk Vitamine D van de zon ontzettend belangrijk. Maar pas op dat je ook hier weer niet te veel van krijgt.
Om vitamine D te ontvangen, maar ook tegen te houden is het goed om zonnebrand op de huid te smeren. Ook al ga je bijvoorbeeld niet naar het strand, toch is het goed om een lage factor op te je huid te smeren.

Verzorging met natuurlijke producten

Om je huid te verzorgen is het goed om de verzorging te doen met natuurlijke producten. Op die manier smeer je geen cosmetische producten op de huid. Bovendien zijn deze producten ook vaak dierproefvrij. Gebruik een goede nacht- en dagcrème, vooral in de winter. In de winter droogt de huid namelijk behoorlijk uit. Extra motivatie om de huid goed te verzorgen. Daarnaast is het goed om elke dag de huid even schoon te maken. Op die manier verwijder je bijvoorbeeld make-up en andere viezigheid van de dag. Zorg er daarnaast voor dat je crèmes een SPF bevatten, op die manier omvat je alles in één.

Gezonde levensstijl

Niet alleen is goede verzorging goed voor de huid, ook gezonde voeding werkt bevorderend. Zorg er daarom voor dat je genoeg groenten en fruit binnenkrijgt en eet gevarieerd. Daarnaast is het goed om elke dag even te bewegen. Hoe lekkerder je namelijk in je vel zit, hoe beter je er ook uit gaat zien. Voor iedereen werkt de huid natuurlijk ook anders. De een heeft last van jeugdpuistjes en de ander weer niet. De reden hiervoor is dat je een mooie huid ook kan meekrijgen door de genen. Een beetje geluk is daarom ook mooi meegenomen!