Hier Zijn de Belangrijkste Paniekaanvalsymptomen Waar U Op Moet Letten

Wanneer u probeert te beslissen of u last heeft van een angststoornis, zijn de belangrijkste symptomen van paniekaanvallen waar u op moet letten de volgende symptomen.

 

  • Hartkloppingen of het gevoel van een kloppend hart – uw hart zal sneller gaan pompen om aan de toegenomen vraag te voldoen.

 

– Snelle, ondiepe ademhaling – u begint snel meer zuurstof op te nemen om de energie te verhogen.

 

– Verhoogd zweten – Omdat uw lichaam zich klaarmaakt voor de strijd, begint u te zweten om af te koelen.

 

– Een gevoel van misselijkheid en een droge mond – Dit komt doordat de spijsvertering stopt wanneer u zich in een noodsituatie bevindt, zodat het bloed naar de spieren in uw armen en benen kan worden geleid.

 

РEen gevoel van kortademigheid, verstikking  РOmdat je niet echt loopt of beweegt, kun je de extra zuurstof die je inademt niet gebruiken en het allemaal bijna onmiddellijk uitademen. Dit veroorzaakt een gevoel van kortademigheid en verstikking.

 

– Scherpe pijn op de borst – Dit wordt veroorzaakt door de druk op de borstspieren die ontstaat door de overbelasting van de borstspieren bij hyperventilatie. Lees verder: Symptomen hyperventilatie

 

– Bibberen en schudden – Dit wordt veroorzaakt door een oppervlakkige ademhaling en zal toenemen hoe meer u zult hyperventileren.

 

– Duizeligheid, flauwte, gevoelloosheid, zwakte en moeite met praten – Ook hier is hyperventilatie de oorzaak van al deze symptomen.

 

– Angst om de controle te verliezen – Dit gebeurt omdat tijdens een paniekaanval de vlucht of vechtreactie maximaal wordt aangezet. Elke cel in je lichaam schreeuwt om je te laten gaan, maar je blijft op je plaats en dit is de reden waarom het voelt alsof je de controle verliest.

 

– Een gevoel van onwerkelijkheid – Mensen beschrijven hun aanvallen vaak als onwerkelijk of als een droom. Het voelt alsof de ervaring niet echt gebeurt met hen en kan het lijken alsof ze gek worden.

 

U zult merken dat de meeste van deze angst paniekaanvallen symptomen worden veroorzaakt door hyperventilatie. Dus het belangrijkste om te onthouden als je een aanval hebt is om gewoon diep en langzaam in te ademen. Denk er ook aan dat het je angstige gedachten zijn als: “Ik denk dat ik een hartaanval heb, ik kan niet ademen, ik kan er niet mee omgaan, ik weet niet wat er aan de hand is” die de aanval een impuls en kracht geven. Je moet leren om je gedachten op een gezonde manier te controleren en te sturen. Lees meer op onze website over hyperventilatie aanval.