Hoe kom ik van mijn rimpels af?

Met de jaren krijgen we allemaal te maken met rimpels. Sommige mensen vinden rimpels een teken van wijsheid en een karakteristieke uitstraling hebben. Echter vinden de meeste mensen rimpels juist niet mooi en een teken van ouderdom. Hoe kun je rimpels tegengaan of verwijderen? We zullen je in dit artikel een aantal natuurlijke en professionele methoden voorleggen die veel worden ingezet bij het bestrijden van rimpels.

Gebruik komkommer en kokosolie

Een techniek voor een gavere huid die je erg vaak ziet is het toebrengen van komkommer op de huid. De meeste mensen kennen de komkommer vooral om wallen onder de ogen tegen te gaan, maar wat velen niet weten is dat je komkommer ook kunt inzetten op rimpels te verminderen en vervelende donkere plekjes in je gezicht kunt bestrijden.

Daarnaast is ook het smeren van kokosolie op de huid een techniek die vele vrouwen hanteren om van hun rimpels af te komen. Wat maakt kokosolie hiervoor zo geschikt?

Het is geen geheim dat kokosolie al jaar en dag wordt gebruikt door veel beauty specialisten om allerlei kwaaltjes tegen te gaan. Zo wordt kokosolie onder meer gebruikt voor het tegen gaan van haaruitval, het hydrateren van de huid en het verminderen van groeven en lijntjes.

Dit komt omdat kokosolie over een sterke hydraterende gave beschikt. De olie wordt snel opgenomen in de huid en geeft deze zo snel weer een stralende uitstraling. Kokosolie kan ook voor lange tijd worden gebruikt en is uitstekend te combineren met het gebruik van komkommer.

Het voordeel van deze middeltjes is natuurlijk dat je ze gewoon in de supermarkt kunt kopen en je voor nog geen vijf euro beschikt over een geweldige methode om van je rimpels af te komen.

Yoghurt en vitamine E-supplementen

En belangrijk punt om te begrijpen bij het bestrijden van rimpels is dus om te snappen dat een gehydrateerde huid erg belangrijk is. Eén van de meest belangrijke voedingsstoffen hiervoor is vitamine E. Gezien lang niet iedereen in Nederland genoeg vitamine E binnenkrijgt is het daarom aan te raden om deze dosis aan te vullen door middel van extra supplementen. Deze kun je gewoon bij de drogist kopen.

Daarnaast kun je ook yoghurt inzetten bij het bestrijden van rimpels. Sommige mensen zullen yoghurt gebruiken bij de verbrande huid als gevolg van langdurige blootstelling aan de zon. Echter is het ook een zeer effectieve methode om de huid in het algemeen jong en gezond te houden.

Rimpels professioneel laten verwijderen

Natuurlijk zijn de bovengenoemde methoden voornamelijk preventief en hebben deze enige tijd nodig om in te werken. Wil je direct van je rimpels af, dan kun je het beste een afspraak maken met een gespecialiseerde cosmetisch art. Op Huisartskliniek.nl vind je een uitgebreid overzicht van cosmetisch gecertifieerde artsen in heel Nederland waar je snel en effectief rimpels kunt laten verwijderen.

Voor meer informatie zie: https://www.huisartskliniek.nl/behandelingen/rimpels/rimpels-verwijderen