Huidverzorging met natuurlijke producten

In veel verzorgingsproducten zitten schadelijke ingrediënten waaronder chemicaliën en gifstoffen. Wanneer een huidverzorgingsproduct zo’n schadelijk product bevat en je dit aanbrengt op de huid, worden deze stoffen door de poriën geabsorbeerd. De fabrikanten van deze producten claimen dat je huid er door deze producten beter uit gaat zien of gezonder wordt, maar niets is minder waar. De chemische stoffen en giffen tasten de gezondheid van de huid aan en zullen huidaandoeningen enkel verergeren. Gelukkig zijn er ook tal van producten die dit niet doen. De natuur biedt vele ingrediënten voor uitstekende huidverzorging. Natuurlijke verzorgingsproducten zijn gemaakt op basis van ingrediënten rechtstreeks uit de natuur. Deze producten bevatten geen giftige stoffen en chemicaliën die de huid gaan irriteren of de gezondheid van de huid aantasten.

Er zijn tegenwoordig meer natuurlijke huidverzorgingsproducten dan ooit. Het gebruik van natuurlijke producten zorgt ervoor de je huid de antioxidanten absorbeert. Dit verbetert je UV-weerstand. Het is van belang om te kiezen voor huidverzorgingsproducten die zoveel mogelijk natuurlijke stoffen bevatten. Deze producten zijn vaak wat duurder omdat de grondstoffen nou eenmaal duurder zijn dan goedkope chemicaliën. Het gebruik van de duurdere natuurlijke producten is het echter meer dan waard. Natuurlijke huidverzorgingsproducten vind je onder andere bij natuurvoedingswinkels of in diverse webshops. Hieronder lees je welke natuurlijke ingrediënten vaak in deze producten zijn te vinden.

Kokosolie: Deze plantaardige olie is rijk aan antioxidanten die huidveroudering tegengaan door de huid te versterken. Ook helpt het ingrediënt tegen huidaandoeningen zoals eczeem en
psoriasis.
Aloë Vera: Dit ingrediënt hydrateert, voedt en verzacht de huid. Ook versnelt het herstel van de huid
MSM of Methylsulfonylmethaan: MSM heeft een verzachtend effect en verhelpt oneffenheden in de huid.
Vitamine E: Dit krachtige antioxidant vermindert de schadelijke effecten van blootstelling aan de zon. Het gaat het ontstaan van rimpels tegen en verzacht de droge huid.
Co-enzum Q10: Ook dit ingrediënt gaat huidveroudering tegen.
Bijenwas: de was beschermt en hydrateert de huid en beschikt tevens over antibacteriële eigenschappen.
Amandelolie: de olie werkt verzachtend voor de huid en is rijk aan vitamines.
Teunisbloemolie: beschikt over antibacteriële eigenschappen en gaat acne en eczeem tegen.

Kies in ieder geval voor producten die zoveel mogelijk van de bovenstaande natuurlijke ingrediënten bevatten. Ingrediënten in verzorgingsproducten die je in ieder geval beter kunt vermijden zijn onder andere ethyl parabenen, siliconen en sulfaten, TEA, DEA, methyl, propy, bithyl en minerale olie. Deze ingrediënten kunnen irritaties of allergische reacties veroorzaken, je maakt je huid hier zeker niet blij mee!