Op een natuurlijke manier een beter gehoor

Heb jij last van een slecht gehoor? Dit kan met verschillende oorzaken te maken hebben. Een van de meest voorkomende oorzaak is een verslechtering van het gehoor. Oorsmeer kan ook een reden zijn waardoor je minder goed kunt horen. Bovendien zorgt een piep in je oor ook voor een slechter gehoor. Maar wat kun je eraan doen? En is er een manier om het op een natuurlijke manier op te lossen? We leggen het je in dit artikel graag uit!

Een slecht gehoor

Als je al last hebt van een slecht gehoor, dan kun je hier over het algemeen niks meer aan doen om het op een natuurlijke manier te verbeteren. Je kunt het gehoor wel verbeteren door het dragen van een hoortoestel. Een hoortoestel helpt je namelijk jouw omgeving weer beter te horen. Voor het activeren van een hoortoestel heb je hoortoestel batterijen nodig. Hiervoor is het belangrijk om eerst goed te kijken welk type hoortoestel je hebt en welke hoorbatterijen je daarvoor nodig hebt. Je kunt namelijk niet elk type batterij in elke hoortoestel plaatsen.

Slecht gehoor door teveel oorsmeer

Sommige mensen hebben last van een overtollige hoeveelheid oorsmeer. Naast dat het onhygiënisch is, kan het ook voor een slecht gehoor zorgen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om oorsmeer te verwijderen. Zo heb je speciale oorsmeer verwijderaars. Het is een soort cerum pen met een schapertje eraan. Deze past precies in jouw oor en hiermee kun je het oorsmeer verwijderen. Dit staat in groot contrast met een wattenstaafje die het oorsmeer juist verder de gehoorgang in duwt. Verwijder oorsmeer dus nooit met een wattenstaafje. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een speciale spray. Deze spray heeft een tuutje die precies in het oor past. Je sprayt in het oor en het oorsmeer lost vanzelf op.

Slecht horen door een piep in je oor

Er zijn ook mensen die minder goed kunnen horen omdat ze last hebben van een suis of piep in het oor. Dit probleem komt meestal door gehoorschade. Gehoorschade loop je op doordat je te lang naar harde muziek hebt geluisterd. Als je last hebt van een piep in je oor kun je hier niet meer vanaf komen. Wat je wel kunt doen is het voorkomen. Zet het volume van je koptelefoon of oordopjes daarom nooit te hard. Ga je naar een festival of ander feestje? Draag dan altijd gehoorbeschermers zoals oordoppen. Hiermee voorkom je dat je gehoorschade oploopt.

Succes!

Je oren op een natuurlijke manier beter maken is in sommige gevallen helaas niet mogelijk. Toch hopen we dat je iets gehad hebt aan de tips in dit artikel!