Trendy kapsels

 

Ben je op zoek naar een nieuwe haarstyle? Kijk dan eens naar de trends van deze zomer! 

Accessoires

Helemaal hip zijn de haarspelden en schuifclips. In de jaren ’90 werden deze accessoires al veel gebruikt, maar nu zijn ze weer helemaal terug aan het komen. Je mag de haarspelden ook weer zien zitten. Sterker nog, less is more, dus houd het niet bij maar één of twee kleine speldjes. Clips in alle soorten en maten mogen gecombineerd worden. Niet alleen haarspeldjes, maar ook de haarbanden en sjaaltjes in het haar zijn terug. Wees dus creatief met accessoires!

Haarstijlen

De nieuwe trends lopen qua haarstijl nogal uiteen. We beginnen bij een trend die al wat langer populair is: de natuurlijke waves. Een nonchalante look die past bij de no-make-up look. Niet te veel moeite in het kapsel stoppen en snel de deur uit: de natuurlijke waves past hier bij.

Verder is de hoge knot weer helemaal terug. Simpel, makkelijk, en stijlvol. Geschikt voor zowel een chique diner als voor een luie zondagmiddag op de bank: als je niet weet wat je in je haar moet doen is de hoge knot altijd een goede optie! En wil je eens wat afwisseling in de knotten? Maak er dan eens twee in plaats van één!

Zowel de waves als een hoge knot zijn wel alleen makkelijk te doen als je wat langer haar hebt. Voor de fans van wat korter haar is er de pixie-look. Een beetje een mannelijke stijl, kort haar, maar als je het goed styled kan het goed de vrouwelijke trekken van het gezicht benadrukken. 

Kleuren

Je kunt deze zomer alle kanten op met je haarkleuren. Babyblond of honingblond zijn veilige keuzes. De verwachting is dat deze kleuren nog wel een tijdje populair blijven. Daarnaast is het een hele natuurlijke look, die past bij de trend van gemakkelijke haarstijlen. Naast blond zijn ook roodtinten nog erg populair, van de wat lichtere coral tot het donkere red velvet.

Nieuw, maar gedurfd, zijn de neon-kleuren in het haar. De neon-kleuren worden vooral in combinatie met donker of zwart haar gezet, zodat het contrast voor een mooie look zorgt. Maar neon-kleuren zijn natuurlijk ook prima in combinatie met wat lichter haar te maken. Kijk goed naar welke kleuren je gebruikt en denk niet alleen aan roze of geel. Een mooie violet-paarse kleur of juist een verloop van blauw naar grijs kan prachtig zijn. Je kunt ook denken aan alleen wat highlights in plaats van je hele kapsel te verven.

 

Bron: Salon Spiegelbeeld