Verbeter je focus met deze makkelijke stappen

Als je net als duizenden andere mensen bent, bestaat de kans dat je het lastig vindt om je gedurende de dag ergens op te focussen. Er zijn verschillenden redenen aan te wijzen voor een verlies aan concentratie. We kunnen moe zijn, of gestrest of het kan ook komen door een ongezonde levensstijl.

Desalniettemin is concentratie erg belangrijk als het gaat om het werk, school en alle andere dagelijkse taken. De waarheid is dat veel van ons het niet kunnen veroorloven om hun concentratie te verliezen tijdens het werk, of zelfs thuis niet. Concentratieverlies kan leiden tot dingen die niet af komen en in het ergste geval zelfs tot ontslag. Zijn er manieren om gedurende de dag je concentratie te verbeteren

 

Het antwoord op die vraag is “ja”. Er zijn talloze manieren waarop je je focus kunt verbeteren. Een to-do lijstje maken is een van de beste manieren om de dag te beginnen. Als je namelijk een to-do lijstje maakt prioriteer je dingen in order van belangrijkheid en weet je wat wanneer klaar moet zijn. Als je geen prioriteit geeft aan dingen kun je hoofd vol zitten met allerlei gedachten , wat uiteindelijk uitmondt in oververmoeidheid. Een andere manier om je focus te verbeteren is uitstellen te voorkomen. Veel van ons zijn hieraan schuldig. Het proces van iets uitstellen voor later kan in het begin goed voelen maar uiteindelijk ondervind je er toch problemen van.

Als je iets tot het allerlaatste uitstelt loop je het risico tot net voor de deadline te moeten werken. Zodra je in de fase terechtkomt word je overmant door stress en concentratieverlies. Stress is een belangrijk onderdeel van concentratieverlies. Als ge gestrest zijn, verliezen we een deel van onze focus en willen we helemaal niet meer aan het werk (behalve dan om iets te eten om onszelf tot bedaren te brengen).

Dit soort hectisch leven kan ook tot gewichtstoename leiden. Mensen die gestrest op het werk zijn, eten ook meer, en moeten dan weer hun toevlucht nemen tot advies voor gewichtsverlies en dieetpillen (zoals de hoodia gordonii) om de extra kilo’s tegen te gaan. Dus als je je concentratie wilt verbeteren moet je kalm blijven en goed georganiseerd de dag door gaan.

Lees verder – De beste concentratie pillen en studeerpillen