Vermoeidheid of burn-out?

Burn-out

Het vermoeid zijn is wat anders dan het hebben van een burn-out. Je zult er echter wel alert op moeten zijn, wanneer je week in week uit steeds maar moe bent. Vermoeid zijn kan komen door een aantal oorzaken. Slecht slapen is er daar een van. Vermoeidheid bestrijden wanneer je slecht slaapt, kan op een aantal manieren worden opgelost. Zorg er in ieder geval voor dat je op tijd naar bed gaat en geen koffie drinkt met veel cafeïne. Telefoon, tv en laptop zijn funest voor een gezonde slaap. Ga op tijd naar bed en sta op tijd weer op. Gun jezelf overdag een dutje. 15 minuten kan genoeg zijn.

Oorzaken vermoeidheid

Vermoeidheidsklachten kunnen ook komen door,

  • Te veel hooi op je vork nemen en maar doorgaan.
  • Te volle agenda.
  • Nooit geen nee durven zeggen.
  • Geen volwaardige voeding, te veel suikers.
  • Maar ook, slaapapneu, bloedarmoede of een trage schildklier.

Te veel stress? Gevolg: een burn-out

Door te veel hooi op je vork te nemen en nooit nee durven zeggen kan dus extreme vermoeidheidsverschijnselen in de hand werken. Gebeurt er dan nog iets vervelends, zoals een ernstige ziekte in de familie, wat jou heel erg raakt, dan kan dit omslaan in een stresssituatie gevolgd door een burn-out.
Lichamelijk merk je dit doordat je nog slechter gaat slapen, hartkloppingen krijgt, het gevoel hebben ernstig te falen, piekeren en lichamelijke en geestelijke uitputting.
Wanneer je in deze situatie bent terecht gekomen wordt het tijd om er wat aan te gaan doen en burn-out begeleiding gaat zoeken.

Herstellen van een burn-out

Het herstel van een burn-out kan nogal wat tijd in beslag nemen. Ben je er snel bij, dan is dat altijd positief. De meeste mensen stoppen de burn-out verschijnselen echter weg. Wanneer ze echt niet meer kunnen, zal er pas wat gaan gebeuren. Rust is één van de eerste dingen die wordt aangeraden. Stoppen met werken en zorgen dat de stress gaat verdwijnen. Mensen die jarenlang onder stress hebben geleefd zullen dit écht moeilijk gaan vinden. Burn-out begeleiding is echt nodig! Ga eens kijken op de website van Omnio en zoek hulp! Deze professionele multidisciplinaire praktijk heeft alle expertise in huis om je weer op een zinvolle manier een normaal leven te laten leiden.