Verzorg je huid met natuurlijke producten van Aloe Vera

Aloe Vera is een bekende vetplant waar al veel over geschreven is. Zo beschikt de plant voor medicinale eigenschappen en wordt het aan veel producten toegevoegd. Qua uiterlijk lijkt de plant op een cactus, maar ze behoren tot de vetplanten. Van oorsprong komt Aloe Vera uit Afrika en Het Arabisch Schiereiland.

 

Aloe Vera in diverse vormen

Er zijn verschillende vormen waarop Aloe Vera wordt gewonnen. Aloe Vera gel wordt gewonnen uit het binnenste van de bladeren. Deze gel wordt opgevangen en vermalen. Hierdoor ontstaat een heldere substantie die vervolgens gebruikt kan worden of toegevoegd aan producten. Uit de bladeren waar al gel uit is gewonnen, wordt Aloe Vera sap gemaakt. De bladeren worden namelijk fijngemalen, waarbij sap vrijkomt. Dit vruchtvlees wordt vooral aan drankjes toegevoegd. Als laatst wordt ook een kleverige substantie gewonnen, ook wel Aloe Vera latex genoemd. Deze substantie zit net onder de huid van het blad. Zowel de gel als de latex wordt vooral gebruikt in crèmes, lotions en badproducten.

Je huid verzorgen met Aloe Vera

Waarom is het zo goed om je huid te verzorgen met Aloe Vera? De plant bevat ten eerste een aantal mineralen (calcium, kalium, ijzer en zink) en vitamines (A, C en E) die goed zijn voor de gezondheid. Hierom wordt Aloe Vera ook wel gezien als een voedingssupplement: een aanvulling op de dagelijkse voeding. Naast de vele aminozuren die de plant bevat zorgt Aloe Vera voor een gladde huid. Het kalmeert een geïrriteerde huid, zorgt voor vermindering van blaren en eczeem, maar helpt ook bij een verbrande huid. Het genezingsproces van de huid versnelt dankzij gebruik van Aloe Vera. Ook zorgt de heilzame werking van de  plant voor toename van de elasticiteit van huid. Dit is wetenschappelijk bewezen.

 

Producten met Aloe Vera

Dankzij Aloe Vera is het mogelijk om producten aan te schaffen die volledig natuurlijk zijn. Deze natuurproducten bevatten alleen Aloe Vera en geen kunstmatig in elkaar gezette stoffen. Met gebruik van natuurlijke Aloe Vera producten heb je het optimale effect van deze geneeskrachtige plant. Deze producten zijn beschikbaar voor huid en gezicht. Denk bijvoorbeeld aan handcrème of crème voor voeten en hielen. Bekijk de website www.aloeverakopen.com voor alle producten.