Word erkend fitnesstrainer met de opleiding fitness trainer A

De opleiding fitness trainer A is bedoeld voor iedereen die serieus nadenkt over een carrière als fitnesstrainer. Het is uiteraard niet verplicht om een opleiding te volgen en je kunt vandaag al als freelance trainer aan de slag zo lang je je bedrijf hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Echter, ben je hier serieus over, wil je je klanten zo doeltreffend mogelijk helpen en op een veilige en onderbouwde manier adviezen geven, dan is een opleiding eigenlijk wel een vereiste. Als je de verantwoordelijkheid neemt over andermans gesteldheid, dan is het minste wat je kunt doen zorgen dat je daar correct voor bent opgeleid. De fitness trainer A opleiding is dan de eerste stap richting een gevarieerde en interessante carrière.

De inhoud van de fitness trainer A opleiding

Het doel van deze opleiding is om iedereen de basis te geven waarmee ze fitnessinstructeur kunnen worden met bewijsbare kennis en ervaring. De cursus kan bij veel instituten online gedaan worden, maar ook op locatie. Daarbij moet je ook een aantal praktijkdagen en stage-uren voltooien en uiteraard vinden die altijd plaats ergens in een sportschool of het opleidingsinstituut. De fitness trainer A opleiding bestaat dus uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte en dat betekent een allround voorbereiding op het echte werk. 

  1. Theorie

Tijdens het theoriegedeelte van de fitness trainer A opleiding leer je onder andere over de anatomie van het menselijk lichaam, over voedings- en trainingsleer, over blessurepreventie en verschillende oefenvormen. Je leert met klanten om te gaan, doelen te formuleren, coaching skills te ontwikkelen en een intakegesprek te houden. De theorielessen duren ongeveer 10 dagen, dit verschilt per opleidingsinstituut, en aan het einde krijg je een theorie-examen. Deze bestaat uit meerkeuzevragen en om het fitness trainer A diploma te halen moet je deze afronden met een voldoende.

  1. Praktijk

Het is bijzonder belangrijk dat je een opleidingsinstituut uitkiest waarbij je ook stage moet lopen en een portfolio op moet bouwen. Het aantal verplichte stage-uren ligt tussen 40 en 70 uur en deze zijn essentieel in je opleiding tot fitness instructeur. Met een goed portfolio mag je dan het praktijkexamen afleggen. Deze kan bijvoorbeeld bestaan uit het opstellen van een trainingsplan voor een aantal praktijk gerelateerde cliënten casussen. Leg je deze ook succesvol af, dan krijg je je diploma en kun je aan de slag als fitness trainer.

Waarom deze opleiding?

Je hebt de fitness trainer A opleiding niet nodig om te mogen werken, maar door deze te volgen profiteer je van grote voordelen. Met theorie- en praktijkervaring is het veel gemakkelijker om een baan te vinden of om cliënten te werven als je voor jezelf begint. Jij krijgt zelfvertrouwen en weet dat je je cliënten zo goed als mogelijk kunt begeleiden. Met een diploma kun je meer geld vragen, want je hebt een bewijs van kwaliteit. En door de basis te leggen voor je totale opleidingstraject, ben je in staat een vervolgopleiding te kiezen om jezelf verder te specialiseren. Een personal trainer opleiding biedt jou dus vele kansen.