Huid

Bij een huidbehandeling moet u goed de verschillende methoden tegen elkaar afwegen. Er zijn tal van mogelijkheden. Van hele goedkope thuis uit te voeren methoden, tot methoden bij de plastisch chirurg.

Allereerst moet u weten wat voor huidaandoening en huidtype u heeft. De meest voorkomende huidproblemen zijn pigmentvlekken, acne of rimpels. Deze moeten echter op verschillende wijze worden behandeld en wij raden u aan om bij erge vormen van een huidaandoening allereerst te spreken met een specialist op dit gebied. Er zijn altijd bij u in de buurt huidspecialisten die u de juiste behandelmethode zullen voorschrijven.

Het behandelen van acne kan op een aantal manieren. Zo zijn er veel middelen te verkrijgen via de apotheek. De meest voorkomende middelen zijn; resorcinol, benzoyl peroxide, salicylic zuur, vitamine a derivaat en azelaic zuur. Deze middelen werken alleen tot een bepaald niveau van acne. Wanneer de acne is ontwikkeld tot een dusdanig niveau, wordt er in de meeste gevallen corticosteroïden voorgeschreven. Dit zijn echter zeer zware middelen en kan bijvoorbeeld niet worden gebruikt bij een zwangerschap en kan eventueel zware bijwerking met zich meebrengen.

Gemaakte fouten
Er worden ook nogal eens fouten gemaakt met het behandelen van acne. De meeste gemaakt fout is het vroegtijdig beëindigen van de behandeling. Soms denken personen dat de acne is verdwenen, maar dan is het nog steeds aanwezig, voornamelijk onderhuids. Een behandeling kan beter iets te lang worden doorgezet, dan vroegtijdig gestopt. In sommige gevallen worden de symptomen erger, maar dit betekend dat de behandeling wel een effect heeft op de huid. Wanneer u doorgaat met de behandeling zult u positieve resultaten gaan zien, wat leidt tot een mooiere en egalere huid.

Het gebruiken van verschillende producten door elkaar is ook een vaak gemaakte fout. Veel mensen die acne hebben willen zo snel mogelijk van de nare kwaal af, wat zeker begrijpelijk is. Het overzicht raakt hier echter door verloren en de werking van de producten is ook niet optimaal. Wanneer u de producten één voor één gebruikt kun u zien welk product voor u het beste werkt en zodoende het geschikte product aanschaffen en gebruiken.